Lipsa dintilor poate provoca o serie de probleme, de la stigmatul cosmetic asociat cu un spatiu in zambetul dvs., pana la problemele de vorbire. Din fericire, implanturile dentare sunt acum relativ usor de realizat si pot arata exact ca dintii naturali.

Te asteptam la Clinica Stomatologica DR. GRIGORIU® din Bacau, de pe Str. Banca Nationala nr. 17. Programeaza-te la numarul de telefon 0726.20.2000 pentru o consultatie.

Clinica DR. GRIGORIU® este prima clinica stomatologica din Bacau specializata pe protetica si implantologie dentara. Cu o mare experienta in domeniu, cabinetul doctorului Grigoriu Radu, fondat in 1992, a fost primul cabinet medical privat din Moldova. Medicii nostri stomatologi au o experienta vasta si certificari la nivel international.

Intrebari Frecvente

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile sunt dispozitive metalice din titan care sunt plasate chirurgical in arcada dentara in locul dintilor lipsa. Aceste ancore metalice actioneaza ca inlocuitori ai radacinilor dentare.

Pentru majoritatea pacientilor, plasarea implanturilor dentare implica doua proceduri chirurgicale.

 • Primul pas: introducerea dispozitivului in mandibula sau maxilar.
 • Odata vindecat, al doilea pas implica securizarea pe stalpul din titan a unei coroane, complet identica cu dintii tai naturali.

Ca orice restaurare dentara, implanturile necesita o igiena orala atenta si o ingrijire corespunzatoare.

Tipuri de implanturi dentare

In functie de modul de fixare, implanturile dentare sunt de doua feluri:

 • Implant subperiostal (pe osul maxilarului). Acest tip de implant dentar este plasat sub gingie, dar pe sau deasupra maxilarului. Poate fi utilizat la pacientii care nu au suficienta masa osoasa sanatoasa pe maxilar si nu pot sau nu doresc sa se supuna unei proceduri de augmentare pentru reconstructia ei.
 • Implant intraosos (in osul maxilarului). Acest tip de implant dentar este plasat in maxilar. De obicei, este fabricat din titan si vine sub forma de surub mic. Este cel mai frecvent utilizat tip de implant dentare.

In functie de numarul de dinti pe care ii inlocuieste, implantul dentar este de doua tipuri:

 • Implant dentar individual. Acesta consta in fixarea pe maxilar sub gingie prin metode chirurgicale a unui singur surub cu scopul de a inlocui un dinte lipsa. Este conceput pentru a sustine o singura coloana dentara.
 • Implant dentar pentru proteza sau punte dentare – conceput pentru a sustine lucrari de protezare mai extinse decat un singur dinte.

In functie de tipul si durata procedurii, implanturile sunt de doua feluri:

 • Implanturi realizate in cadrul a doua interventii chirurgicale (varianta clasica). Aceasta procedura se desfasoara in doua faze: 1) se insereaza implantul in os si se realizeaza suturarea gingiei peste implant si 2) dupa perioada de vindecare, coroana, puntea sau proteza definitiva se fixeaza.
 • Implanturi realizate in cadrul unei singure interventii chirurgicale. Diferenta consta in tipul suturarii gingiei, care nu mai acopera de aceasta data implantul, lasandu-l de la inceput expus. Acestea sunt mai simple, mai mici, mai economice, mai usor si mai rapid de inserat decat implanturile dentare obisnuite si pot sustine foarte bine proteza.
Beneficiile implantului dentar

Cand un pacient a pierdut unul sau mai multi dinti, implanturile dentare au avantaje multiple fata de alte tratamente care implica proteze detasabile.

 • Implanturile dentare permit instalarea de proteze dentare fixe sau detasabile.
 • Sunt mai confortabile si mai discrete, deoarece nu provoaca frecare sau miscari neplacute pe gingii, ca in cazul protezelor detasabile care nu sunt montate pe implanturi (de exemplu: proteze partiale sau complete).
 • Ofera o mai buna stabilitate, ceea ce faciliteaza mestecarea si digestia, dar si vorbirea.
 • Implanturile dentare permit distribuirea fortei de mestecare intre implanturi si structurile adiacente ale gurii (gingiile, oasele si dintii ramasi), fapt care ajuta la reducerea stresului asupra acestor structuri.
 • Contribuie la conservarea osului alveolar (osul care sustine dintii) prin prevenirea resorbtiei sale acolo unde dintii lipsesc. De fapt, cand un dinte lipseste, osul alveolar care il sprijina nu mai este stimulat si se deterioreaza treptat.
 • Implanturile nu necesita slefuirea si modificarea dintilor adiacenti (ca in cazul unei punti traditionale).
 • Implantul dentar lasa impresia unui dinte natural, atat din punct de vedere estetic, cat si functional. Pacientii pot, prin urmare, sa-si recapete integritatea trasaturilor faciale care au fost afectate de pierderea mai multor dinti.
 • Cele doua componente ale implantului dentar nu vor fi afectate de degradarea dentara (carii).
 • In ciuda costului initial ridicat, implantul dentar este o investitie buna avand in vedere speranta de viata ridicata (15 ani).
Minusuri si retineri
 • Aspecte post-operatorii: perioada de vindecare vine de obicei cu un disconfort minor; controlul alimentatiei si igiena stricta sunt recomandate in prima faza.
 • Costul implanturilor dentare este relativ ridicat in comparatie cu pretul lucrarilor de protezare traditionale.
 • Incompatibilitati. Din nefericire, implanturile dentare nu sunt recomandate tuturor pacientilor. Pentru unele persoane, anumite deficiente ale ariei oro-maxilo-faciala, cum ar fi lipsa unor dimensiuni suficiente ale osului alveolar receptor, reduc sansele pentru o astfel de interventie. Este nevoie de un consult de specialitate.
Costurile unui implant dentar

Situatia fiecarui pacient este unica si numai medicul dentist poate oferi un cost specific pentru un plan de tratament. Orientativ, preturile Clinciii DR. GRIGORIU® din Bacau sunt:

 • Pret Implant dentar:  550 euro
 • Pret Coroana ceramica pe implant: 250 euro
 • – aliaj nobil AUR (aurul se plateste separat 25Euro/gr) 375 euro

Poti plati si in rate prin BRD.