Serviciile de stomatologie generala pe care vi le ofera Clinica GRIGORIU® includ: serviciile de profilaxie generala (detartraj, indepartare placa bacteriana, fluorizare, aplicare agenti desensibilizanti pe dentina) si tratamentele dentare estetice (albirea dintilor) si terapia cariilor dentare (endodontie) si servicii de chirurgie orala (extractii).
Te asteptam la Clinica Stomatologica DR. GRIGORIU® din Bacau, de pe Str. Banca Nationala nr. 17. Programeaza-te la numarul de telefon 0726.20.2000 pentru o consultatie.
Servicii
Terapia cariilor dentare face parte dintr-o ramura speciala a stomatologiei, denumita odontologie. Odontologia se ocupa cu repararea efectelor cauzate de leziunile carioase ale dintilor, precum si necarioase, cum ar fi fracturi, distrofii sau leziuni de uzura dentara.
Tratamentele presupun refacerea structurii si a functionalitatii dintilor afectati, cu ajutorul unor materiale si tehnici moderne, care permit obtinerea de rezultate durabile si perfect estetice.
Printre procedurile specifice de tratament se numara obturatiile cu materiale compozite (plombele) si terapia canalului radicular (indepartarea tesutului infectat din canalul radicular).
Terapia canalului radicular (endodontie)
Terapia canalului radicular (edodontie) se refera la procedura stomatologica in cadrul caruia medicul stomatolog indeparteaza infectia bacteriana de la nivelul radacinii dintelui si al camerei pulpare.
Tratamentul canalului radicular este o procedura destul de simpla pentru ameliorarea durerii dentare si pentru salvarea dintilor. Pacientii au nevoie de o astfel de procedura atunci cand exista inflamatie sau infectie in radacinile unui dinte. In timpul tratamentului canalului radicular, un endodontist care este specializat in astfel de tratamente indeparteaza cu grija pulpa din interiorul dintelui, curata, dezinfecteaza si modeleaza canalele radiculare, plasand o umplutura pentru a sigila spatiul.
De ce ati avea nevoie de o interventie la nivelul canalului radicular? Atunci cand dintii devin iritati sau inflamati, atunci cand apar cariile profunde, obturatiile mari, au loc traume ale danturii (ruperi de dinti, ciobiri) si chiar unele lucrari stomatologice recurente.
Daca tratamentul canalului radicular nu este realizat la timp, exista riscul de a pierde dintele, singura solutie viabila ramanand extractia acestuia.
Care sunt pasii unei proceduri de tratare a canalului radicular?
Pasul 1: Inainte de inceperea proceduri, pentru a verifica starea dintelui si morfologia interna a acestuia (numarul radacinilor si a canalelor, canale blocate, etc), medicul specialist va face o radiografie dentara de control.
Pasul 2: Dupa verificare, se porneste cu anestezierea zonei pentru confortul pacientului.
Pasul 3: Dupa amortirea zonei, medicul dentist deschide partea de sus a dintelui si curata zona interioara a canalelor. Se folosesc solutii de curatare speciale pentru dezinfectarea riguroasa si indepartarea oricarei urme de bacterii.
Pasul 4: Se umple canalul cu un material special, de tip gutaperca si se plombeaza provizoriu dintele.
Pasul 5: Pentru a reda functionalitatea dintelui, obturatia este urmata de o restaurare coronara (inlay, onlay, coroana de invelis).
Extractiile dentare
Nimeni nu vrea sa-si piarda un dinte, dar daca acesta trebuie indepartat, sunt sigur ca va doriti ca un specialist sa efectueze extractia.
Cand este extractia dintilor necesara?
In cele mai multe cazuri, medicii stomatologi urmaresc salvarea dintilor ori de cate ori este posibil. Cu toate acestea, daca un dinte este grav bolnav sau obstructioneaza cresterea dintilor sanatosi, poate fi necesara extractia sa.
Iata cand este extractia dintilor este necesara:
- Dinti deteriorati care nu pot fi reparati
- Tratamentul ortodontic
- Dinti bolnavi care vor fi inlocuiti cu implanturi dentare
- Pentru a proteja protezele dentare sau alte restaurari dentare
La fel in orice alta procedura stomatologica, atunci cand au loc extractiile dentare pot aprea complicatii specifice: posibilitate de infectie, tumefiere a zonei, sangerare prelungita. Atunci cand un medic specialist in chirurgie orala efectueaza procedura ai siguranta ca va putea depasi orice dificultati pot aparea in timpul extractiei dentare.
Procedura de extractie este una destul de simpla, in doi pasi:
- Se face o anestezie locala pentru a face intreaga procedura mai confortabila
- Se extrage dintele cu un cleste special, dupa ce un instrument numit elevator a slabit dintele in alveola
Extractia molarilor, maselelor de minte
Molarii sau maselele de minte, sunt, in mod normal, ultimii dinti care erup. Daca sunt sanatosi si functionali, acestia pot fi utili, dar daca nu cresc in pozitia normala, inghesuie ceilalti dinti sau determina infectii repetate trebuiesc extrasi.
Atunci cand este necesara extractia unei masele sau a unui molar de minte, trebuie vazut daca exista risc de complicatii. Se evita extractia daca in organism exista o infectie. Se trateaza infectia si abia apoi se continua cu pregatirea extractiei.
Pasii pentru extractia unui molar de minte:
- Radiografierea zonei
- Anestezia locala sau generala (daca este cazul).
- Extractia propriu zisa, folosind uneltele specifice (cleste, elevator)
- Daca este nevoie, se pot folosi copci, care vor fi indepartate la cateva zile dupa interventie.
Recomandari pre si postoperatorii
Inainte si dupa extractie, este recomandata evitarea fumatului. Dupa interventie, pacientii se pot astepta la un disconfort si dureri. Pentru acestea medicul dentist va prescrie analgezice si antibiotice, daca este cazul (pentru prevenirea infectarii).
Evita consumul alimentelor tari. Bea multe lichide si consuma alimente moi. Evita sa atingi locul cu degetul.
La Clinica Stomatologica DR. GRIGORIU® din Bacau, dorim sa ne asiguram ca toti pacientii nostri se simt in largul lor in timpul procedurii de extragere a dintilor. Oferim nivele diferite de anestezie si sedare pentru a va asigura ca nu veti simti durere sau disconfort in timpul extragerii dintilor.
Preturi
- Consultatie primara, stabilirea diagnosticului şi elaborarea planului de tratament 100 RON
- Obturatie provizorie / pansament calmant 50 RON
- Obturatie glass-ionomer 75 RON (MICA/MEDIE) 100 ROM(MARE)
- Obturatie dinti temporari 75 RON
- Obturatii definitive fizionomice
- I. Compozit foto: II. Ceramica nanoparticule :
- – Fatetare 250 RON – Fatetare 350 RON
- – Mica 100RON – Mica 150 RON
- – Medie 150RON – Medie 200 RON
- – Mare 200 RON – Mare 300 RON
- – Fizionomica grup frontal 250 RON 350 RON
- Coafaj direct / indirect 75 RON
- Indepartare obturatii vechi
- – mica 40 RON – mare 60 RON
- Extirpare vitala cu obturatie de canal
- – Monoradicular 200 RON ( 110 RON – extirpare vitala / devitala + 90 RON – obturatia de canal )
- – Pluriradicular 300 RON ( 200 RON – extirpare vitala / devitala + 100 RON – obturatia de canal )
- Tratament gangrena cu obturatie de canal 350 RON
- Dezobturare canale radiculare 100 RON
- Obturare provizorie canal radicular cu Ca(OH)2 / pasta cu antibiotice 60 RON
- Tratamentul hiperesteziei dentinare / dinte 15 RON / dinte
- Fluorizare / dinte 10 RON / dinte
- Sigilare santuri si fosete / dinte ( prevenirea cariilor) 100 RON
- Tratamentul parodontitei apicale prin drenaj
- – monoradicular 100-120 RON
- – pluriradicular 150 RON
- Extractie dinti temporari 50 RON
- Extractie – monoradicular 100-150 RON ; -pluriradicular 150-200 RON
- Extractie M3 – 200 -300 RON ; -M3 inclus 400 RON
- Extractie rest radicular 100-200 RON
- Extractie prin alveotomie 400 RON
- Decapusonare (inclusiv anestezia) 150 RON
- Odontectomie molari de minte/canini 500 RON
- Rezectie apicala -frontali 400 RON ; –molari 500 RON
- Tratament de alveolita 100 RON
- Premolarizare 300 RON 55 Operatie de chist 450 RON
- Incizie abcese 100 RON 57 Sutura 20 RON
- Regularizare de creasta 200 RON
- Osteoplastie ( biovitroceramica) 250-300 Euro
Clinica DR. GRIGORIU® este prima clinica stomatologica din Bacau specializata pe protetica si implantologie dentara. Cu o mare experienta in domeniu, cabinetul doctorului Grigoriu Radu, fondat in 1992, a fost primul cabinet medical privat din Moldova.