cardiologie-bacau-dr-grigoriu

Durere sau disconfort toracic? Inima o ia razna? Slăbiciune și transpirații reci? Nu amânați consultul la medicul cardiolog! Vă așteptăm la Clinica DR. GRIGORIU®!

Aveți deja un diagnostic și vă doriți servicii medicale prompte? Vă așteptăm la Clinica DR. GRIGORIU®!

Vă ajutăm să găsiți cea mai bună cale de tratament pentru problemele dvs. cardiace. Suntem specializați în diagnosticul și tratamentul bolilor cardiace congenitale, bolii cardiace ischemice, insuficienței cardiace, valvulopatiilor, aritmiilor și al bolilor pericardului, precum și îngrijirea pacienților pre și post chirurgie cardiovasculară.

📱Programări la 0755 993 322 sau 0334 112 512 (L-V, 09:00 -18:00)
🗺️Str. Banca Națională nr. 17, Bacău.


Cardiologie Bacău - Servicii

Consultatie și plan de tratament cardiologie (include EKG)
 • Scopul principal al consultației cardiologice este de a evalua starea inimii și a sistemului cardiovascular și de a detecta orice anomalii sau afecțiuni. În timpul consultației cardiologice, medicul va evalua istoricul dvs. medical și va efectua un examen fizic detaliat, concentrându-se pe funcția inimii, tensiunea arterială și pulsul. De asemenea, medicul poate recomanda efectuarea unor teste suplimentare, precum electrocardiograma (EKG), ecocardiografia, teste de efort sau analize de sânge pentru a evalua starea dvs. generală de sănătate.
 • Vă recomandăm să aveți asupra dvs. toate documentele medicale din antecedente, indiferent de afecțiunea de care suferiți și să furnizați informații despre tratamentul curent sub care va aflați, cu denumirea și dozele medicamentelor administrate.
 • Pe baza rezultatelor evaluării medicale, medicul va pune un diagnostic și va recomanda un plan de tratament individualizat. 
 • La cabinetul nostru, consultația include și un EKG (electrocardiogramă). Aceasta este o procedură medicală non-invazivă care înregistrează activitatea electrică a inimii, utilizând electrozi plasați pe piele. 

 

Ecografie cardiacă
 • Ecografia cardiacă, numită și ecocardiografie, este o procedură medicală neinvazivă care utilizează ultrasunete pentru a vizualiza structura și funcția inimii. Aceasta este o metodă imagistică de diagnosticare care ajută medicul să evalueze starea inimii și să detecteze orice anomalii sau afecțiuni.
 • Ecografia cardiacă poate fi utilizată pentru a evalua dimensiunea, forma și funcția inimii, precum și fluxul sanguin prin inimă și prin vasele de sânge adiacente. Aceasta poate fi utilizată pentru a diagnostica afecțiuni precum insuficiența cardiacă, infarctul miocardic, bolile valvulare cardiace, pericardita sau tromboza venoasă profundă.
Ecodoppler
 • Ecografia Doppler sau, pe scurt, ecodopplerul este o procedură medicală imagistică în care se utilizează ultrasunete pentru a crea imagini în timp real ale fluxului sanguin în corp. Aceasta este o metodă neinvazivă și nedureroasă de a vizualiza fluxul sanguin prin vasele de sânge din corpul uman.
 • Ecodopplerul poate fi folosit pentru a evalua fluxul sanguin în diferite zone ale corpului, cum ar fi inima, arterele și venele membrelor inferioare, vasele de sânge ale creierului, ficatului, rinichilor sau plămânilor. Examinarea poate fi utilizată pentru a diagnostica o gamă largă de afecțiuni, inclusiv: Trombozele venoase profunde (TVP), Anevrisme arteriale, Stenoza carotidiană, Insuficiența cardiaca, Boala arterială periferică, Malformații vasculare, Hipertensiunea pulmonară.
 • Ecodopplerul poate fi combinat cu alte tehnici de imagistică, cum ar fi imagistica prin rezonanță magnetică (IRM) sau tomografia computerizată (CT), pentru a oferi o imagine mai detaliată a structurilor vasculare și a fluxului sanguin din diferite zone ale corpului.

 

Holter cardiac și tensional
 • Monitorizarea prin holter cardiac este necesară pentru a detecta și a înregistra activitatea electrică a inimii pe o perioadă prelungită de timp, în mod continuu, pentru a identifica eventuale anomalii sau tulburări ale ritmului cardiac care pot fi dificil de detectat în timpul examinărilor medicale obișnuite sau la un electrocardiogramă tradițional.
 • Examinarea holter cardiac este utilizată, în mod obișnuit, pentru diagnosticarea tulburărilor de ritm cardiac, cum ar fi aritmiile sau tahicardie. De asemenea, holterul cardiac este folosit pentru a monitoriza pacienții cu simptome cum ar fi bătăile rapide ale inimii, senzația de palpitații, amețeli, lipotimie sau pierderi de conștiință, care pot fi semne ale unor tulburări de ritm cardiac. 

Examinarea folosind holter cardiac poate fi împărțită în două etape: aplicarea dispozitivului și analizarea datelor înregistrate.

 • În timpul primei etape, medicul aplică electrozii pe pielea pacientului, în zona pieptului, pentru a înregistra activitatea electrică a inimii. Electrozii sunt conectați la dispozitivul de înregistrare (registrul de date), care poate fi purtat de pacient într-un buzunar sau într-un rucsac mic, sau poate fi atașat la o curea. Pacientul este instruit să păstreze un jurnal al activităților sale zilnice și să înregistreze orice simptom sau senzație ciudată care apare în timpul monitorizării.
 • În timpul celei de-a doua etape, datele înregistrate sunt descărcate din dispozitivul de înregistrare și analizate de către medicul specialist. Aceste date pot fi analizate manual sau utilizând software specializat, pentru a detecta orice anomalie sau tulburare de ritm cardiac. Analiza poate dura câteva ore sau câteva zile, în funcție de complexitatea cazului.
cardiologie bacau - medic cardiolog bacau

 

Medic Cardiolog Bacău


Dr. Grigoriu Radu - Medic primar cardiologie.

Competente: cardiologie, ecografie și medicină internă.

Specializare: L’hopital Saint Joseph – Lyon, France.

 

 

Programări Cardiologie Bacău 

 • 0755 993 322   / 0334 112 512
 • Luni - Vineri: 09:00 -18:00
 • Str. Banca Națională nr. 17, Bacău.