medic endocrinolog bacau

Schimbări inexplicabile în greutate? Oboseală și slăbiciune excesive? Tulburări ale somnului? Schimbări ale aspectului pielii? Sensibilitate la temperatură? Schimbări ale dispoziției emoționale? Tulburări ale ciclului menstrual? 

Sistemul endocrin este responsabil pentru reglarea și coordonarea multor funcții cheie ale organismului prin intermediul hormonilor. Dacă vă confruntați cu astfel de simptome, este posibil să întâmpinați dereglări ale glandelor endocrine!

Nu ezitați să vă programați la un consult endocrinologic la Clinica DR. GRIGORIU®, Bacău!

📱Programări la 0755 993 322 sau 0334 112 512 (L-V, 09:00 -18:00)
🗺️Str. Banca Națională nr. 17, Bacău.

Endocrinologie Bacău - Servicii   

Consultații

Cu o programare la medicul nostru endocrinolog veți obține o evaluare detaliată a stării de sănătate care va identifica și investiga eventualele tulburări ale sistemului endocrin. Specialistul nostru va detalia istoricul dvs. medical și simptomele actuale, va efectua o examinare fizică pentru a detecta semne sau indicii ale unei tulburări endocrine și va solicita teste de laborator pentru a evalua nivelurile hormonale și alte parametri relevanți. 

Ecografie tiroidiană

În funcție de simptomele și rezultatele testelor de laborator, medicul poate recomanda și alte investigații, cum ar fi imagistica medicală, teste funcționale sau biopsii pentru a confirma diagnosticul sau pentru a evalua starea glandelor endocrine. 

Una dintre cele mai uzuale investigații, ecografia tiroidiană, va fi realizată de medicul nostru specialist. Cu ajutorul aparaturii de top din cadrul Clinicii Grigoriu Bacău, acesta va efectua investigația imagistică non-invazivă care utilizează ultrasunetele pentru a evalua glanda tiroidă, a diagnostica și monitoriza o serie de afecțiuni tiroidiene, cum ar fi nodulii tiroidieni, chisturile, inflamația tiroidiană (tiroidită) sau alte anomalii structurale ale glandei.

Rolul ecografiei tiroidiene include următoarele aspecte:

 • Evaluarea structurii și dimensiunii glandei tiroidiene
 • Identificarea și caracterizarea nodulilor tiroidieni
 • Ghidaj pentru biopsia tiroidiană
 • Monitorizarea tratamentului și evoluției afecțiunilor tiroidiene

Este important de menționat că ecografia tiroidiană este o investigație neinvazivă și sigură, care nu utilizează radiații ionizante. Aceasta poate fi repetată la nevoie și poate fi utilizată în combinație cu alte investigații și teste pentru a obține o evaluare completă a afecțiunilor tiroidiene.

Examen clinic complet

Specialistul endocrinolog identifică orice semne și simptome sugestive de disfuncții endocrine și obține informațiile necesare pentru un diagnostic precis și un plan de tratament adecvat. Pe baza datelor centralizate din interviul medical, examenul fizic și rezultatele testelor de laborator și imagistice, medicul realizează un diagnostic și elaborează un plan de tratament individualizat.

Interpretarea datelor paraclinice de profil, evaluarea datelor hormonale și interpretarea lor în context clinic, biologic și instrumental 

Acest serviciu medical asigurat de specialistul în endocrinologie din cadrul Clinicii Grigoriu Bacău implică analizarea și evaluarea rezultatelor testelor de laborator, imaginilor medicale și a altor investigații relevante. Are rolul de obține o înțelegere mai clară a stării pacientului și asigură formularea unui diagnostic adecvat, planificarea unui tratament și monitorizarea evoluției afecțiunilor endocrine. 

Interpretarea datelor paraclinice implică:

 • Cunoașterea valorilor de referință pentru diferiți parametri biochimici, hormonali și imagistici, specifici fiecărei glande endocrine evaluate. 
 • Corelarea rezultatelor testelor paraclinice în contextul simptomelor raportate de pacient și a istoricului medical. 
 • Evaluarea comparației cu rezultate anterioare, pentru pacienții cu afecțiuni endocrine cronice Integrarea rezultatelor din mai multe investigații
 • Diagnosticarea și formularea unui plan de tratament.

Pe baza informațiilor obținute din interpretarea datelor paraclinice și a evaluării complete a pacientului, medicul endocrinolog va formula un diagnostic și va elabora un plan de tratament individualizat. Acesta poate include modificări ale stilului de viață, terapie medicamentoasă, intervenții chirurgicale sau alte opțiuni terapeutice adecvate pentru afecțiunile identificate.

Specialistul endocrinolog al Clinicii Grigoriu Bacău vă va monitoriza evoluția pe parcursul tratamentului și va ajusta planul de tratament, dacă este necesar. Ca pacient, veți fi programat pentru consultații periodice pentru a vi se urmări starea glandelor endocrine și pentru a evalua răspunsul la tratament.

Medic Endocrinolog Bacău


Toma Cristina, Medic specialist endocrinolog, cu competență în ecografie tiroidiană.

Endocrinologul Clinicii DR. GRIGORIU®, Bacău, investighează simptomele pacienților, interpretează rezultatele testelor de laborator și formulează planuri de tratament personalizate pentru a restabili echilibrul hormonal și a îmbunătăți sănătatea pacienților.

Programări Endocrinologie Bacău - Clinica DR. GRIGORIU®

 • 0755 993 322   / 0334 112 512
 • Luni - Vineri: 09:00 -18:00
 • Str. Banca Națională nr. 17, Bacău.