neurolog-bacau

Migrene groaznice? Amețeli frecvente? Tulburări de vedere / auz / vorbire? Furnicături și senzație de slăbiciune la extremități? Probleme de echilibru? Nu ezitați să vă programați la un consult neurologic! Vă așteptăm la Clinica DR. GRIGORIU®!

Aveți deja un diagnostic neurologic și doriți să urmăriți evoluția afecțiunii? Vă așteptăm la Clinica DR. GRIGORIU®!

📱Programări la 0755 993 322 sau 0334 112 512 (L-V, 09:00 -18:00)
🗺️Str. Banca Națională nr. 17, Bacău.


Neurologie Bacău - Servicii   

Consultație, diagnostic și terapie non-chirurgicală pentru o gama largă de afecțiuni neurologice

Medicul neurolog evaluează și investighează simptomele și afecțiunile dvs. legate de sistemul nervos. Consultația este un prim pas important pentru a ajunge la un diagnostic corect și pentru a stabili un plan de tratament adecvat. 

Medicul neurolog va discuta cu dvs. pentru a obține o înțelegere a simptomelor actuale și a istoricului medical relevant. Informații despre afecțiunile anterioare, intervențiile chirurgicale, medicamentele luate sau evenimentele care pot fi relevante pentru problema prezentă vor fi discutate.

Medicul poate folosi anumite teste și manevre specifice pentru a evalua funcția sistemului nervos. Acestea pot include teste de echilibru și coordonare, teste de forță musculară, teste de reflexe, teste de sensibilitate și evaluări ale funcțiilor cognitive.

În funcție de simptomele și nevoile dvs., medicul neurolog poate recomanda investigații suplimentare, cum ar fi analize de sânge, imagistică cerebrală (tomografie computerizată sau rezonanță magnetică), electroencefalogramă (EEG) sau alte teste speciale, pentru a obține mai multe informații și a confirma un diagnostic.

Pe baza informațiilor obținute în timpul consultației și a rezultatelor investigațiilor, neurologul va formula un diagnostic sau va considera mai multe opțiuni diagnostice. Ulterior, va elabora un plan de tratament personalizat, care poate include medicamente, intervenții terapeutice, modificări ale stilului de viață și recomandări pentru îngrijirea continuă.

Este important să menționăm că fiecare consultație neurologică poate varia în funcție de situația individuală a pacientului și de simptomele pe care le prezintă. Durata și detaliile exacte ale consultației pot depinde de complexitatea afecțiunii și de necesitățile specifice ale pacientului.

Ecografie Doppler

Ecografia Doppler, cunoscută și sub denumirea de ultrasunete Doppler, este o tehnică imagistică neinvazivă, utilizată în medicină pentru a evalua fluxul sanguin în vasele de sânge și pentru a detecta eventualele anomalii în circulația sangvină. Interpretarea rezultatelor obținute prin ecografie Doppler este realizată de către medici specializați în domeniul specific al aplicației, cum ar fi cardiologul, chirurgul vascular sau neurologul.

Ecografia Doppler cerebrală (transcraniană - TCD) este o metodă utilizată în neurologie pentru evaluarea circulației sanguine cerebrale și pentru detectarea anomaliilor sau tulburărilor asociate vaselor de sânge ale creierului. Aceasta oferă informații valoroase despre fluxul sanguin cerebral și poate ajuta la diagnosticarea și monitorizarea afecțiunilor neurologice.

Iată câteva modalități în care ecografia Doppler transcraniană este relevantă în neurologie:

  • Evaluarea accidentului vascular cerebral (AVC);
  • Diagnosticarea vasospasmului cerebral (îngustarea vaselor de sânge din jurul creierului);
  • Detectarea emboliilor cerebrale (cheaguri de sânge sau materiale străine care se deplasează în fluxul sanguin cerebral și pot provoca accidente vasculare cerebrale);
  • Evaluarea tulburărilor circulatorii cerebrale, cum ar fi stenozele arteriale sau afecțiunile vasculare inflamatorii;
  • Evaluarea malformațiilor arterio-venoase (anomalii ale sistemului vascular cerebral).

 

 

 

 

 

 

Medic Neurolog Bacău


Dr. Adriana Mihăilescu

Medic specialist neurologie. Examen neurologic complet, ecografie Doppler color cerebrala (artere carotide, artere vertebrale).

Programări Neurologie Bacău

  • 0755 993 322   / 0334 112 512
  • Luni - Vineri: 09:00 -18:00
  • Str. Banca Națională nr. 17, Bacău.