nutritionist bacau - diabetolog bacau

Ați fost diagnosticat(ă) cu diabet zaharat și vreți să aflați cum să-l gestionați? Doriți să știți cum puteți preveni complicațiile asociate diabetului? Doriți să aflați informații corecte despre ceea ce înseamnă, de fapt, să ai o alimentație sănătoasă și un stil de viață sănătos? Aveți nevoie de sfaturi și trucuri pentru a slăbi sau a lua în greutate?

Nu ezitați să vă programați la un consult! Nutriționistul-Diabetolog din cadrul Clinicii DR. GRIGORIU®, Bacău, vă stă la dispoziție!

📱Programări la 0755 993 322 sau 0334 112 512 (L-V, 09:00 -18:00)
🗺️Str. Banca Națională nr. 17, Bacău.


Servicii   

Consultații și planuri alimentare - supraponderabilitate, obezitate

În cazul unor probleme de greutate sau dacă doriți să pierdeți kilograme într-un mod sănătos, consultația de nutriție asigurată în cadrul Clinicii Grigoriu Bacău este extrem de utilă. Fiecare persoană are nevoi individuale specifice, iar consultația este utilă pentru a obține recomandări personalizate și suport în gestionarea meselor de zi cu zi. Medicul nutriționist vă creează un plan alimentar personalizat, care să satisfacă nevoile nutriționale și să vă ajute să obțineți o greutate sănătoasă.

Consultații diabet zaharat, indicații de terapie

Dacă suferiți de diabet zaharat, medicul diabetolog al Clinicii Grigoriu Bacău vă va evalua și gestiona afecțiunea. Aceasta implică discuții detaliate despre istoricul dvs. medical, simptomele și preocupările legate de diabet, evaluarea stării de sănătate și formularea unui plan de tratament individualizat.

Extrem de importantă este monitorizarea nivelurilor de glucoză din sânge! Pacienții noștri sunt sfătuiți să efectueze măsurători ale nivelului de glucoză din sânge înainte și după mese. Aceste informații sunt adesea utilizate pentru a evalua controlul glicemic și eficacitatea tratamentului. Medicul nostru diabetolog va analiza rezultatele acestor măsurători și le va utiliza pentru a face ajustări în planul de tratament, dacă este necesar.

Diabetologul Clinicii Grigoriu Bacău vă ajută cu educație și consiliere! Medicul vă va furniza informații detaliate despre diabet, gestionarea alimentației și exercițiilor fizice, auto-monitorizarea glucozei, administrarea corectă a medicamentelor și/sau a insulinei și gestionarea stresului. De asemenea, medicul va răspunde la întrebările dvs. și vă va oferi sfaturi practice pentru gestionarea diabetului în viața de zi cu zi.

Examen clinic complet, cu interpretarea datelor biologice și a examinărilor paraclinice, în context corelat cu rezultatele neurologice, cardiologice și nefrologice ale potențialelor complicații ale diabetului

Serviciul medical asigurat în cadrul Clinicii Grigoriu Bacău implică evaluarea atentă a pacientului pentru a identifica orice semne sau simptome ale complicațiilor asociate cu diabetul zaharat. Acest examen este realizat de către specialistul nostru în diabetologie, în colaborare cu alți specialiști, cum ar fi neurologul, cardiologul și nefrologul. 

Medicul discută cu pacientul despre orice simptome neurologice, cardiologice sau nefrologice pe care acesta le-a experimentat, precum și despre orice afecțiuni preexistente sau tratamente anterioare. De asemenea, sunt abordate aspecte precum stilul de viață, alimentația, nivelul de activitate fizică și factorii de risc cardiovasculari. 

Veți fi apoi supus unui examen fizic complet, evaluând funcția neurologică, funcția cardiacă și starea rinichilor. Acesta poate include teste de reflexe, evaluarea sensibilității, auscultația inimii și plămânilor, palparea arterelor și examinarea abdomenului pentru a evalua mărimea rinichilor. Vor fi analizate rezultatele testelor de laborator, cum ar fi analizele de sânge și urină, pentru a evalua funcția renală, nivelurile de zahăr din sânge, lipidele, hemoglobina glicozilată și alți indicatori relevanți. Aceste rezultate oferă informații despre controlul glicemic, funcția renală și riscul cardiovascular. În funcție de nevoile individuale și de simptomele raportate, medicul poate solicita și alte investigații paraclinice specifice.

La final, medicul va analiza toate informațiile disponibile, inclusiv datele biologice și rezultatele examinărilor. Corelarea acestor date permite identificarea potențialelor complicații neurologice, cardiologice și nefrologice asociate cu diabetul zaharat și evaluarea gradului de afectare. Pe baza rezultatelor obținute, vi se va formula un plan de tratament individualizat, care poate include ajustări în terapia medicamentoasă, modificări ale stilului de viață, consultarea altor specialiști sau alte intervenții terapeutice specifice.

Regim alimentar individualizat și stil de viață concordant cu starea biologică

Un regim alimentar individualizat și stil de viață concordant cu starea biologică se referă la un plan de alimentație și un set de obiceiuri sănătoase adaptate nevoilor și condițiilor specifice ale unei persoane. Acesta este formulat după o evaluare a datelor din examenul clinic, biologic și tehnic, luând în considerare eventuale afecțiuni medicale preexistente, intoleranțe alimentare, alergii, nivelurile de energie, metabolismul și alți factori individuali.

Regim alimentar individualizat:                             

 • Controlul porțiilor 
 • Gestionarea carbohidraților
 • Monitorizarea nutrienților 
 • Alimentație echilibrată

Stil de viață concordant cu starea biologică:

 • Activitate fizică adaptată nevoilor și capacităților individuale. 
 • Odihna adecvată
 • Gestionarea stresului
 • Menținerea echilibrului emoțional

Medicul nutriționist & diabetolog din Bacău vă va oferi un plan personalizat.

Doctori NUTRIȚIE-DIABET Bacău


Vlad Spătaru,

Medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice.

Programări Nutriție-Diabet Bacău - Clinica DR. GRIGORIU®

 • 0755 993 322   / 0334 112 512
 • Luni - Vineri: 09:00 -18:00
 • Str. Banca Națională nr. 17, Bacău.